04.08.2011 10:04

Návštěva Dětenic

V rámci druhého týdne dovolené a začátku druhého měsíce prázdnin jsme chlapíkům naplánovali návštěvu Dětenické středověké krčmy

www.detenice.cz    (na web se určitě podívejte, stojí to za to)

Původní plán byl takový, že po návštěvě nového programu "Piráti a jejich otrokyně" v krčmě přespíme ve středověkém hotelu a druhý den ráno pofrčíme zpět na Kladno. A tak jsme se sbalili, panička nabalila kufr, proběhlo loučení s Elsinou a po poměrně komplikované objížďce jsme po cca 2 hodinách dorazili do Dětenic (mezi Mladou Boleslaví a Jičínem). Před hotelem nastalo po otevření kufru malé zděšení neb v kufru nebyl kufr, ve kterém byly zabaleny všechny propriety na přenocování :-( . Po krátké diskusi kdo vlastně měl ten kufr, který t.č. stál v předsíni v Kladně, naložit, jsme se šli na hotel omluvit a panička byla vylosována jako ten člen rodiny, který nebude pít a po akci nás doveze zpět na Kladno.

Program v krčmě začal kolem sedmé hodiny večerní, pilo se Dětenické pivo = škopky, medovina, panička pila nealkoholické pivo = chcaní pro kočího a jemně perlivou vodu = naprděná voda, chlapíci pili sprite = spratek nebo fantu = panenské chcánky. Obsluhovali nás šenkýřky a krčmáři, k žrádlu jsme měli biftek ze statného býka. Kdo chtěl na toaletu, musel na močkárnu = pánské WC nebo výserník = dámské WC. Program se sestával z představení tanečnic na stolech, sympatický lilipután nám prodal dvě zaručeně pravé zlaté dětenické zlatky, viděli jsme opravdu zajímavou perfomance polykače ohňů a nakonec proběhla dražba otrokyň (jak místních, tak i vybraných mezi diváky), jejíž hlavní osobou byla překrásná Donna Pičunda de Blanca (uvidíte ji na fotkách).

Chlapům se myslím návštěva líbila (dokonce i Davčovi, který hrál na začátku poker face neboť kvůli Dětenicím přišel o první hokejový trénink), dom jsme dojeli přesně o půlnoci a čekal nás hádejte kdo - Elsina no a přece ten kufr v předsíni. Tak jsem si z něj všichni vytáhli pyžama a šli spát.

... ještě fotky  vyzla.rajce.net/2011_leto_detenice

 

—————

Zpět


 

Stránky o maďarském ohaři, vižle Else a její rodince z Kladna Rozdělova.